top of page

Успішне ЗНО (НМТ) з біології: реалії, факти, перспективи

23 лютого 2023 р. в режимі Zoom-конференції обласним науково-методичним центром моніторингових досліджень якості освіти, науково-методичним центром за участі фахівців Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти, вчителів біології Запорізького навчально-виховного комплексу №67, Запорізького багатопрофільного ліцею №99 проведено міжструктурний семінар «Успішне ЗНО (НМТ) з біології: реалії, факти, перспективи» для вчителів біології закладів загальної середньої освіти та викладачів біології закладів (професійної) професійно-технічної освіти Запорізької області.

Модератори: Евеліна Лук’янчук, Роман Шумада.


Евеліна Лук’янчук, методист обласного науково-методичного центру моніторингових досліджень якості освіти, обговорила з учасниками заходу тестування з біології 2021 року, ознайомила з баченням незалежного тестування у 2023 році.

Наталія Гусєва, методист обласного науково-методичного центру, пояснила психометричні характеристики тестових завдань з біології 2021 року, зупинилася на прогалинах у знаннях випускників, складних темах для опанування, проблемах в опануванні навчального матеріалу.

Спікер заходу, директор Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти, Марина Горбенко-Хвастунова розставила акценти в НМТ-2023, наголосила на ризиках, зупинилася на новаціях 2023 року.

Юлія Мамчур, вчитель біології Запорізького навчально-виховного комплексу №67 поділитися досвідом роботи щодо підготовки випускників до НМТ з біології, поділилася власними наробками, продемонструвала роботу з графічним планшетом.

Анжеліка Дєнєжкіна, вчитель біології Запорізького багатопрофільного ліцею №99, акцентувала увагу на посібниках, підручниках, дидактичних матеріалах та інструментах щодо роботи з учнями, надала практичних порад учасникам заходу.

Матеріали зустрічі, а також сертифікати учасників можна знайти на сторінці "Семінари" цього сайту.




127 переглядів
bottom of page