top of page

Сертифікація-2024: перший етап відбувся в Запорізькій області

9 березня 2024 року в Запорізькій області успішно проведено перший етап сертифікації педагогів - вчителів початкових класів, математики та української мови і літератури. Цього дня 86 педагогів з різних шкіл області зійшлися в безпечних місцях, щоб продемонструвати свої фахові знання та вміння.

Явка учасників:

  • Вчителі початкових класів: 63 з 63 зареєстрованих;

  • Вчителі математики: 15 з 16 зареєстрованих;

  • Вчителі української мови і літератури: 13 з 14 зареєстрованих.


Процес тестування

Допуск учасників до пунктів тестування тривав з 10:15 до 10:50. Учасники мали пред’явити паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, а також лист-виклик. Важливо було враховувати, що копія паспорта не давала права на вхід до пункту тестування.

Тестування відбувалося українською мовою. Результати будуть визначені на підставі набраних балів за виконання всіх тестових завдань. Для успішного проходження незалежного тестування та участі в наступному етапі сертифікації учасники мали набрати не менше ніж 60% від максимальної кількості тестових балів.

Зокрема, тест для вчителів початкових класів містив 90 завдань двох форм: з вибором однієї правильної відповіді (86 завдань) та відкритої форми з короткою відповіддю (4 завдання). Максимальна кількість балів, яку можна було набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, становила 94.

Тест для вчителів мовно-літературної освітньої галузі також містив 90 завдань двох форм: з вибором однієї правильної відповіді (82 завдання) та на встановлення відповідності («логічні пари») (8 завдань). Максимальна кількість балів, яку можна було набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, становила 114.

Тест для вчителів математичної освітньої галузі містив 75 завдань трьох форм: з вибором однієї правильної відповіді (62 завдання), на встановлення відповідності («логічні пари») (3 завдання) та відкритої форми з короткою відповіддю (10 завдань). Максимальна кількість балів, яку можна було набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційного тесту, – 91.


Підготовано на основі матеріалів сайту УЦОЯО.

bottom of page