top of page

2020: результати ЗНО Запорізької області

Оновлено: 17 лист. 2020 р.

Щорічно обласний науково-методичний центр моніторингових досліджень якості освіти планує та проводить обласний семінар, на якому підсумовує результати проведених моніторингових досліджень в галузі освіти в регіоні та аналізує результативність участі випускників закладів освіти Запорізької області в ЗНО.


Моніторингові дослідження проводяться з метою підвищення якості та доступності освіти і це багато в чому залежить від ступеня використання об'єктивних даних, отриманих в рамках досліджень результатів освіти різного типу: - моніторингових досліджень всеукраїнського та регіонального рівнів; - аналізу підсумків зовнішнього незалежного оцінювання; - міжнародних порівняльних досліджень.

Саме це сприяє формуванню ефективної освітньої політики в державі.

На жаль, через певні умови по всій країні не було проведено пілотний етап міжнародного дослідження PISA та всеукраїнський моніторинг початкової освіти. Але на обласному рівні нашим центром спільно з кафедрами й центрами КЗ «ЗОІППО» ЗОР були проведені заплановані моніторингові дослідження.

Учасники семінару та всі зацікавлені мають змогу ознайомитися з результатами моніторингових досліджень за 2019-2020 навчальний рік.

Також можна ознайомитися з результатами випускників системи загальної середньої освіти Запорізької області у порівнянні з результатами інших областей України, по територіальних одиницях області та окремим закладам освіти.

Усім вам вже відомо суттєві відмінності у ЗНО 2021 року. Але ми підготували інформацію щодо особливостей проведення тестування, викликів та змін у цій процедурі наступного року, а також рекомендації, як найкраще можна підготуватися до виконання сертифікаційних робіт з української мови, з української мови і літератури та з математики.

Сподіваємося, що результати нашої роботи стануть вам у нагоді.

bottom of page