top of page

Обласний круглий стіл викладачів математики ЗП(ПТ)О

15 лютого 2024 року на платформі Zoom відбувся обласний круглий стіл для викладачів математики закладів професійно (професійно-технічної) освіти на тему "НМТ-2024: Підготовка здобувачів освіти до тестування з математики". Захід організував Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Запорізькій області. 26 викладачів з різних куточків регіону зібралися, щоб обговорити актуальні питання підготовки до нового формату тестування.

Роман Шумада, завідувач обласного науково-методичного центру моніторингових досліджень якості освіти КЗ "Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" ЗОР, став одним зі спікерів заходу. Він поділився з учасниками аналізом результатів НМТ з математики за 2023 рік, детально окреслив особливості та структуру тестування у 2024 році, а також розкрив нюанси процедури його проведення. Також він надав слухачам цінні рекомендації щодо джерел для підготовки та успішного проходження НМТ з математики. 

Також своїми напрацюваннями та методиками ділились й інші викладачі:

  • Вікторія Шоя з ДНЗ "Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти" продемонструвала онлайн-інструменти на платформі Мій Клас, Live Worksheets та Sutory, які вона використовує для підготовки здобувачів освіти до НМТ.

  • Алла Шепель з Федорівського центру професійної освіти презентувала ресурс Wizer.me, поділившись власним досвідом роботи з ним та інтерактивної взаємодії зі здобувачами.

  • Лілія Мілочкіна з ДНЗ "Запорізький професійний ліцей сервісу" акцентувала увагу на платформі "Всеукраїнська школа онлайн" та інших сервісах, що використовуються в її практиці.

  • Оксана Теплова з ДНЗ "Запорізький професійний ліцей автотранспорту" розповіла про роботу з довідковими матеріалами на платформі Google Jamboard та інші платформи, які допомагають їй у підготовці до НМТ-2024.

Методист НМЦ ПТО у Запорізькій області Наталя Осіна, яка виступила організатором та модератором заоду узагальнила кращі практики онлайн-викладання математики, окреслила перелік безкоштовних дистанційних курсів для підготовки до НМТ та презентувала огляд посібників та збірників завдань, які допоможуть здобувачам освіти успішно пройти тестування.

Підсумовуючи, обласний круглий стіл став цінним майданчиком для обміну досвідом, генерування нових ідей та спільного пошуку ефективних шляхів підготовки до НМТ-2024.

Завдяки спільним зусиллям організаторів, спікерів та учасників круглий стіл перетворився на справжнє джерело корисної інформації та мотивації для викладачів математики Запорізької області.


bottom of page