top of page

Евалюація вебсайтів закладів ПТО-2023

25 квітня 2023 року, Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Запорізькій області провів обласний вебінар на тему «Підсумки евалюації вебсайтів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Запорізької області».


До складу експертної групи були залучені фахівці відповідного профілю у сфері IT-технологій, зокрема й Роман Шумада, завідувач обласного науково-методичного центру моніторингових досліджень якості освіти КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР.




Модератором заходу виступила Лариса Двоєносова, методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

Експерти дали рекомендації щодо удосконалення сайтів, а саме: створення більш зрозумілого та привабливого дизайну, удосконалення навігації та пошуку по сайту, розширення функціональності, створення розділів з корисною інформацією для абітурієнтів та здобувачів освіти, інформація про підтримки та консультації, а також використання інтерактивних елементів, чат-ботів та зворотного зв'язку. Експерти підкреслили, що наявність привабливого та зручного сайту є важливою складовою рекламою та просування закладу освіти в Інтернеті.

У більшості закладів освіти є окремий розділ на своїх вебсайтах, присвячений майбутнім здобувачам освіти. Він необхідний та актуальний і є цінним ресурсом для тих, хто шукає інформацію про можливості професійної орієнтації, вступу до закладу та професійного зростання в майбутньому.

Профорієнтація населення, яке залишило свої домівки та стали ВПО чи виїхали за кордон через війну, є надзвичайно важливим, тому для цієї аудиторії багато закладів освіти використовують окрім сайту, а й соціальні мережі, це не тільки Facebook, Instagram, а й TikTok, де публікують корисні матеріали щодо вибору професій, як проходить освітній та виховний процес та робота педагогічного колективу в самому закладі.

Важливо, щоб професійна освіта була доступною та привабливою для всіх, незалежно від їхнього населеного пункту та місця перебування.

Завершили вебінар оголошенням 5 кращих вебсайтів ЗП (ПТ)О-2023.









bottom of page