top of page

Вебінар 20.08.2024

Оновлено: 22 серп.

20 серпня 2024 року в межах Серпневих студій 2024 «Читання як життєва стратегія» розпочався вебінар, присвячений актуальним питанням формування читацької компетентності. Захід відкрив Роман Шумада, завідувач ОНМЦ моніторингових досліджень якості освіти, представивши результати міжнародного дослідження PISA-2022. Його доповідь стала вступом до більш детального розгляду педагогічних умов для виявлення та розвитку читацької грамотності, який продовжила викладач кафедри менеджменту освіти та психології Тетяна Бабко (к.п.н, доцент).

Роман Шумада ознайомив учасників з сучасними підходами до оцінювання читацької грамотності, проаналізував особливості проведення PISA-2022 та визначив ключові виклики, які стоять перед українською освітою в контексті розвитку читацьких навичок учнів. 

Продовжуючи тему, Тетяна Бабко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри менеджменту освіти та психології, розкрила специфіку управлінської діяльності щодо створення системи формування читацької компетентності. Вона представила «Орієнтовний чек-лист управлінських завдань», який допоможе керівникам створити сприятливі умови для розвитку читацьких навичок учнів.

Вебінар був організований для представників управлінських команд закладів освіти всіх типів та працівників ЦПР ПП. Учасники заходу отримали конкретні рекомендації щодо організації навчального процесу, спрямованого на відпрацювання в учнів навичок осмислення різноманітних текстів та застосування ефективних прийомів читання.

Презентації спікерів: Шумада Р., Бабко Т.






82 перегляди

Comments


bottom of page