top of page

Підготовка до сертифікації учителів 2022

22 червня відбулася перша фахова комунікація «Сертифікація: шлях до особистісного та професійного розвитку педагогічних працівників НУШ

Умови сертифікації - 2022 та шляхи досягнення успішного результату», яка дала старт Запорізькому міському проєкту EdHub «Сертифікація – 2022». В online-події одним з доповідачів виступив завідувач обласного НМЦ моніторингових досліджень якості освіти КЗ "ЗОІППО" ЗОР Роман Шумада. Тематика виступу «Сертифікація учителів початкових класів – 2022: реєстрація та незалежне тестування учасників сертифікації». Під час своєї доповіді, він поділився інформацією та надав конкретні рекомендації для вчителів початкової школи щодо підготовки до реєстрації та проходженні першого етапу сертифікації (незалежного оцінювання). (Покликання на презентацію)

Модератором заходу була Лариса Стрілець, консультантка КУ «ЦПРПП» ЗМР, яка зробила доповідь на тему «Підсумки пілотного проєкту та перспективи сертифікації педагогічних працівників», де навела основні результати минулих сертифікацій та передала вітальні слова учасникам проєкту від директорки КУ «ЦПРПП» ЗМР Ірини Купчик.

Мотиваційну промову та відео ролик «Сертифікація: рух вперед до Перемоги» представив Володимир Мініч, член комісії Державної служби якості освіти України з визначення порогового балу для успішного проходження сертифікації у 2021 році; вчитель-методист Обсіцької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Рокитнівської районної ради Рівненської області, експерт з вивчення досвіду роботи учасників сертифікації, учасник сертифікації.

Дуже жвавим виявився виступ «Як демократичне врядування закладу освіти сприяє успішній сертифікації вчителів та підвищенню престижності педагогічної професії», представників Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №101 Запорізької міської ради Запорізької області: Наталії Анисимової, заступника директора; Ольги Бондаренко та Ольги Сови, вчителів початкових класів, які успішно пройшли процедуру сертифікації.


Тема фахової комунікації-1 «Сертифікація: шлях до особистісного та професійного розвитку педагогічних працівників НУШ. Умови сертифікації -

2022 та шляхи досягнення успішного результату».

Мета проєкту: фахова підтримка педагогічних працівників м. Запоріжжя щодо процедури сертифікації; стимулювання та формування готовності педагогів до особистісного і професійного зростання; підвищення престижності педагогічної професії.

Цільова аудиторія проєкту: педагогічні працівники початкової школи, керівники закладів освіти м. Запоріжжя.

Захід ініційовано комунальною установою Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Запоріжжя.


Педагоги дійшли висновку, що участь у сертифікації необхідний елемент фахового розвитку, а міський проєкт допоможе налагодити комунікацію між зацікавленими особами для кращої та ефективної підготовки.


Дякуємо організаторам за співпрацю та бажаємо успіхів такому масштабному проєкту!

Фотозвіт в мережі "Фейсбук" на сторінці Центр професійного розвитку.


bottom of page