top of page

ЗНО-2021: що нового і як підготуватися?

Оновлено: 27 січ. 2021 р.

26 січня 2021 року відповідно до рішення науково-методичної ради КЗ «ЗОІППО» ЗОР, протокол №7 від 26.11.2020) ОНМЦ моніторингових досліджень проведено  вебінар «Зовнішнє незалежне оцінювання: зміни, нововведення, виклики 2021 року» для співробітників КЗ «ЗОІППО» ЗОР.


Під час заходу учасники мали змогу не тільки ознайомитися з  нормативно-правовим забезпеченням, програмами особливостями ЗНО-2021, а й  перспективами розбудови системи незалежного тестування до 2030 року.


Особлива увага педагогічних та науково-педагогічних працівників інституту була зосереджена на тестах з української мови, з української мови і літератури,  математики,  на предметах, які найбільше потерпіли змін у поточному році.


Жваве обговорення викликали нові формати тестів з української мови із застосуванням піктограм. А використання в тестах з української мови і літератури діаграм, графіків викликало неабияке здивування.


За результатами вебінару були висловлені пропозиції про запровадження на курсах підвищення кваліфікації лекційно-тренінгових занять для викладачів української мови і літератури щодо висвітлених питань.


Учасники заходу висловили  щиру подяку організаторам Шумаді Р.Я, Лук’янчук Е.А.



Матеріали для самостійного ознайомлення та опрацювання доступні за наступним покликанням.


ЗНО-2021_26.01_ШумадаРЯ
.pdf
Download PDF • 3.77MB




bottom of page