top of page

Подяка від УЦОЯО

Співробітники КЗ «ЗОІППО» ЗОР отримали подяки від директора Українського центру оцінювання якості освіти Карандія В.А. за допомогу в організації та проведенні міжнародного дослідження якості освіти РІSА-2018 і загальнодержавного дослідження якості початкової освіти.


Шановні колеги!


Дозвольте висловити щиру вдячність за Вашу допомогу в організації та проведенні міжнародного дослідження якості освіти РІSА-2018 і загальнодержавного дослідження якості початкової освіти. Завдяки нашій спільній праці було забезпечено якісне виконання завдань досліджень. Глибоко переконані, що результати досліджень допоможуть нам сформувати об’єктивний погляд на стан освіти в нашій державі й сприятимуть виробленню виваженої політики щодо підвищення якості загальної середньої освіти.


Бажаємо Вам творчої наснаги на шляху організації та проведення освітніх вимірювань в Україні!




Моніторингове дослідження якості початкової освіти пройшло в Україні з 18 квітня до 16 травня 2018 року. Дослідження було спрямоване на визначення стану сформованості читацької та математичної компетентностей випускників початкової школи. У 2018 році в ньому взяли участь понад 9 500 четвертокласників із 368 закладів освіти всіх областей України. Зокрема в Запорізькій області 354 випускники 4-их класів прийняли участь у цьому дослідженні.


Із 16 травня в Україні проводився основний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018. Фінальна вибірка закладів освіти, які були залучені до дослідження, була сформована міжнародним партнером PISA компанією WESTAT на підставі даних про всі заклади освіти країни, де навчаються 15-річні підлітки (а це загальноосвітні школи, ліцеї, гімназії, професійно-технічні заклади, коледжі тощо). Усього для участі в основному етапі із цих закладів освіти було відібрано 6334 учні/студенти. Запорізьку область представляли 287 школярів 15-річного віку різних типів закладів освіти.

136 переглядів
bottom of page