top of page

Семінар 24.01.2019 відбувся

24 січня на базі Запорізького електротехнічного коледжу ЗНТУ відбувся обласний методичний семінар «Щодо підготовки випускників закладів професійно-технічної та вищої освіти до ДПА  у форматі ЗНО: математика, історія України». В семінарі прийняли участь викладачі математики та історії України з закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, випускникам яких цього року доведеться обирати другий обов'язковий предмет (першим обов'язковим предметом у випускників всіх категорій є українська мова ) для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО. Загальна кількість учасників заходу понад сто осіб.



Матеріали семінару та фотографії доступні за цим посиланням.

На початку семінару усі учасники дізнались Шумади Романа Ярославовича, завідувача обласного науково-методичного центру моніторингових досліджень якості освіти КЗ «ЗОІППО» ЗОР, та могли порівняти результати ЗНО-2018 з математики та історії України та почули які зміни очікуються у даних предметах на найближчі роки. Після цього учасники розділились на два потоки: викладачі математики та історії України.



Для викладачів математики Склярова Ірина Олександрівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дидактики та методик навчання природничо-математичних дисциплін КЗ «ЗОІППО» ЗОР зробила акценти на особливостях побудови методичної системи підготовки до ДПА з математики у формі ЗНО учнів ЗПТО та студентів ЗВО.



З викладачами історії України працювали Сирцова Ольга Миколаївна, кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін КЗ «ЗОІППО» ЗОР та Дашко Марина Володимирівна, вчитель історії Запорізької гімназії № 25 гуманітарного профіля ЗМР. Викладачі історії України вчились застосовувати метод тестування на уроках історії та дізнались про можливості використання інтернет-ресурсів у підготовці учнів до ЗНО з історії України.



bottom of page